Eski tip sürücü belgesine sahip vatandaşlar için 2025 ehliyet yenileme son başvuru tarihi gündemdeki yerini koruyor. 2016 yılında yürürlüğe giren yeni tip çipli ehliyetlere geçiş süreci için tanınan sürenin sonuna yaklaşılıyor. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, eski tip ehliyetlerin yenilenmesi için son tarihleri belirledi. Sürücüler, ehliyet yenileme süresi ne zaman bitiyor ve 2025 sürücü belgesi yenileme ücreti ne kadar? sorularının yanıtlarını araştırıyor. Başvuru işlemleri Nüfus Müdürlüklerinden randevu alınarak gerçekleştiriliyor. İşte eski ehliyet yenileme işlemleri hakkında bilinmesi gerekenler...
EHLİYET YENİLEME BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTİYOR?
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, 1 Ocak 2016 tarihinden önce düzenlenmiş olan eski tip sürücü belgelerinin yeni tip ehliyetlerle değiştirilmesi için tanınan süre önem arz ediyor. Sağlanan metne göre, eski tip sürücü belgesi sahibi olan sürücülerin, yeni tip ehliyete geçiş için başvuruları 31 Temmuz günü son buluyor.
EHLİYET YENİLEME ÜCRETİ 2025
Sürücü belgesi yenileme işlemleri için belirlenen ücretler şu şekildedir:
Eski tip sürücü belgesinin yenisi ile değiştirilmesi: 15 TL (Değerli kağıt bedeli + vakıf payı)
Yeni tip sürücü belgelerinin yenilenmesi/değiştirilmesi: 1760 TL
İlk kez sürücü belgesi alımı: 1760 TL
EHLİYET YENİLEME BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
Sürücü belgesi yenileme başvurusu yapmak için aşağıdaki adımlar izlenmelidir:
Randevu Alın: Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün internet adresi randevu.nvi.gov.tr üzerinden, Alo 199 Çağrı Merkezi'nden veya "NVI Mobil" uygulamasından randevu alınabilir. Randevusuz olarak da nüfus müdürlüklerine başvuru yapılabilmektedir.
Gerekli Evrakları Hazırlayın: Başvuru öncesinde aşağıda listelenen belgelerin eksiksiz olarak hazırlanması gerekmektedir.
Nüfus Müdürlüğüne Gidin: Randevu gününde ve saatinde ilgili İlçe Nüfus Müdürlüğüne giderek sıramatikten numara alıp işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
EHLİYET YENİLEME İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR
Ehliyet yenileme başvurusu sırasında ibraz edilmesi gereken belgeler şunlardır:
Kimlik belgesi (Nüfus cüzdanı, T.C. Kimlik Kartı veya Pasaport)
Kayıp/çalıntı değilse mevcut (eski) sürücü belgesi
Sürücü olur niteliği taşıyan "Sürücü Sağlık Raporu" (Yetkili sağlık kuruluşlarından alınmış)
Sürücü belgesi değerli kâğıt bedeli ve vakıf payının ödendiğine dair belge (Vergi dairesi, anlaşmalı bankalar veya PTT şubelerine yatırılabilir)
1 adet biyometrik fotoğraf (Son 6 ay içinde çekilmiş, 5x6 cm boyutlarında)
Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan
Adli Sicil Belgesi (Başvuru sırasında elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir, ayrıca belge istenmez.)